Emberi Erőforrások Minisztériuma megkeresése

Egyesületünk levélben kereste meg az Emberi Erőforrások Minisztériumát, Balog Zoltán minisztert az európai dohány direktívával összefüggő a 20. cikkelyt érintő előkészítésben való részvételi szándék jelzése tárgyában.

EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA
1055 Budapest, Szalay u. 10-14.

Balog Zoltán Miniszter úr
részére

Villanypára Egyesület
6766 Dóc, Petőfi u. 9.
Ficsor Zoltán, elnök

Tárgy: Az európai dohány direktívával összefüggő a 20. cikkelyt érintő előkészítésben való részvételi szándék jelzése.

Tisztelt Balog Zoltán miniszter Úr!

Hivatkozva az Egészségügyért Felelős Államtitkársággal korábban folytatott levelezésünkre (1714-17/2013/NÜF), melyben korábban már ígéretet kaptunk rá, ezúton szeretnénk Önt is megkérni, hogy az európai dohány direktíva (2014/40/EU) elektromos cigarettával foglalkozó 20-as cikkelyében foglaltak jogszabályi honosításakor a törvény szövegének előkészítéséért felelős munkacsoportban egyesületünk kijelölt képviselői számára civil szakértői minőségben helyet biztosítani szíveskedjék.

Az elektromos cigaretta készülékek, az utántöltő folyadékok, a témában történt kutatási eredmények, valamint a valós felhasználói szokások alapos ismerőiként szeretnénk az évek alatt felhalmozott elméleti és gyakorlati tudásunkat szíves rendelkezésükre bocsátani, biztosítandó, hogy a majdani jogszabály előkészítésekor minden érintett szereplő egyenlő súllyal szerepet kaphasson, így a törvény tervezete valódi kérdésekre adhasson valódi válaszokat.

Az uniós direktíva szövege sok esetben sajnos túl általánosan fogalmaz, így fennáll annak a veszélye, hogy a jogalkotás folyamata esetleg átsiklik olyan részletek felett, amelyek az egyes termékek indokolatlanul erős korlátozását okozhatják. Ismervén az elektromos cigarettában rejlő potenciált a dohányzás visszaszorításért folytatott küzdelemben, hisszük, hogy nemzeti érdek egy olyan jogszabály megalkotása, amely megfelelő egyensúlyt teremt az állampolgárok biztonságának védelme, és az elektromos cigaretta termékek hozzáférhetősége között.

Együttműködésében bízva,

Tisztelettel,

Ficsor Zoltán
elnök
Villanypára Egyesület

Emberi Erőforrások Minisztériuma megkeresése