Sajtóközlemény

A Villanypára Egyesület üdvözli, hogy a magyarországi elektromos cigaretta forgalmazását a dohányboltokba rendelő törvényi szabályozás életbe lépését megelőző 2. napon, a korábbi kormányzati kommunikációval szöges ellentétben álló megállapításokat tartalmazó videó jelenhetett meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával, a Fórum Controll Egyesület oldalán.

Szemben a korábbi kormány-közeli kommunikációval, a videóból kiderül, hogy az elektromos cigaretta használatának ártalmai a dohányzáshoz képest elenyészőek, illetve a passzív dohányzás egyáltalán nem jelent egészségügyi kockázatot.

Sajnálattal állapítjuk meg, hogy az érintett fogyasztói kör kedvező fogadtatása ellenére, a minisztérium lépéseket tett a videó elérhetetlenné tétele érdekében.

A Fórum Controll Egyesület oldala: http://www.forumkontroll.hu/bemutatkozas/

Tisztelt Áder János úr! Ne írja alá a T/7404 számú törvényt!

A 2015. december 14-én Kossuth téren vetített videó teljes anyaga.
Tisztelt Áder János! Kérem, hogy a T/7404 számú törvényt további egyeztetésig NE léptessék életbe, küldje azt normakontrollra. Számos szakmai tanulmány támasztja alá azokat az érveket, melyek azt mondják: az elektromos cigaretta nagyságrendekkel kevésbé káros az egészségre, mint a hagyományos.

Közérdekű adatigénylés

Közérdekű adatigénylésKözérdekű adatigénylésében olyan aggályos hiányosságokra és ellentmondásokra mutat rá a Villanypára Egyesület, amely alapvetően kérdőjelezi meg a Korányi és a NEFI Dohányzás Fókuszpont ÁNTSZ által ellenjegyzett, elektromos cigarettákról szóló összefoglalójának hitelességét.
Különösen ijesztő, hogy ez a dokumentum szolgálhatott alapjául az EMMI által nemrégiben benyújtott, jelenleg a Népjóléti Bizottság előtt lévő, elektromos cigaretták szabályozásával foglalkozó törvénymódosító javaslatcsomagnak – jegyezte meg Ficsor Zoltán, az egyesület elnöke.

Ami a műsorból kimaradt

Pifkó Krisztián - RTLMa reggel az RTL Klub reggeli műsorának volt vendége Pifkó Krisztián, egyesületünk szóvivője, akinek lehetősége volt bemutatni az egyesület álláspontját is elektromos cigaretta kérdésében. A műsoridő erősen korlátozott volt, ezért sok gondolat nem került elmondásra. A továbbiakban ezeket közöljük.