Sajtóközlemény

A Villanypára Egyesület üdvözli, hogy a magyarországi elektromos cigaretta forgalmazását a dohányboltokba rendelő törvényi szabályozás életbe lépését megelőző 2. napon, a korábbi kormányzati kommunikációval szöges ellentétben álló megállapításokat tartalmazó videó jelenhetett meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával, a Fórum Controll Egyesület oldalán.

Szemben a korábbi kormány-közeli kommunikációval, a videóból kiderül, hogy az elektromos cigaretta használatának ártalmai a dohányzáshoz képest elenyészőek, illetve a passzív dohányzás egyáltalán nem jelent egészségügyi kockázatot.

Sajnálattal állapítjuk meg, hogy az érintett fogyasztói kör kedvező fogadtatása ellenére, a minisztérium lépéseket tett a videó elérhetetlenné tétele érdekében.

A Fórum Controll Egyesület oldala: http://www.forumkontroll.hu/bemutatkozas/

Közgyűlés 2016

2016. a jogszabályi változások éve – legalábbis ami az elektromos cigaretta helyzetét illeti. Egyesületünk életében részben a jogszabályi változások kényszere hatására nélkülözhetetlenné vált, hogy tagjaink meghozzanak szükséges döntéseket, ezért ennek érdekében, ezúton összehívom a Villanypára Egyesület Közgyűlését.

Tisztelt Áder János úr! Ne írja alá a T/7404 számú törvényt!

A 2015. december 14-én Kossuth téren vetített videó teljes anyaga.
Tisztelt Áder János! Kérem, hogy a T/7404 számú törvényt további egyeztetésig NE léptessék életbe, küldje azt normakontrollra. Számos szakmai tanulmány támasztja alá azokat az érveket, melyek azt mondják: az elektromos cigaretta nagyságrendekkel kevésbé káros az egészségre, mint a hagyományos.

Felhívás! Készíts videót

Vaperek, gőzlérek, elektromos cigaretta használók!
Bizonyára tudjátok, hogy a T/7404 számú törvényjavaslat módosító indítványait a bizottság lesöpörte az asztalról, ezáltal kellemetlen helyzetbe hozva bennünket, veszélyeztetve napi liquidünkhöz való hozzájutásunkat, korlátozva azon helyek körét, ahol beszerezhetjük, hovatovább használhatjuk.