EVP 2015 - pillanatfelvétel

Tartalomjegyzék
EVP 2015 - pillanatfelvétel
Bevezető
Pletykák és álhírek
2012: Nem tudunk eleget...
2013: Kapu a dohányzáshoz...
2014: Jaj, a nikotin...
2015: Ugyanolyan káros...
Bónusz pletykák
A dohány-direktíva (TPD)
V. Befejezés

Beszéd az EVP 2015 európai elektromos cigaretta használói demonstráció-sorozat 2015 május 29-i budapesti állomására
Pifkó Krisztián írása.

I. Bemutatkozás

Pifkó Krisztián vagyok, elektromos cigaretta használó, ha úgy tetszik vaper, ha úgy tetszik gőzlér. Abban az idézőjelben szerencsés helyzetben lehetek, hogy alkalmam volt közelről figyelemmel követni az elmúlt évek kis túlzással az összes, elektromos cigaretta körül történő eseményét Európában és hazánkban, legyen az pozitív vagy negatív.

Az ominózus Szócska Miklós féle telefax, a korábban elképzelhetetlennek tartott levelek a vámról: "nyilatkozzon büntetőjogi felelőssége tudatában, hogy a termék tartalmaz-e nikotint", az ezt követő NAV razziák, az évek óta tartó, jogilag megalapozatlan nikotin üldözés, az új EU-s dohány-direktíva első, második, majd végleges verziója, a honi perek és azok eredményei, amelyek kimondják, hogy nikotin tartalma miatt korlátozni az e-cigaretták szabad hozzáférhetőségét Alaptörvény ellenes, Dr Farsalinos és tudóstársainak kutatásai, petíciók tucatjai, az EFVI európai polgári kezdeményezés tündöklése és bukása, és most a legújabb, a dohány-direktíva implementációs fázisa.

Eseménydús néhány éven vagyunk túl, és mondhatni a végkifejlet előtt állunk. A következő tizenkét hónapon belül eldől, hogy mi lesz a sorsa az elektromos cigarettának itthon és az unió tagállamaiban, eldől, hogy milyen évek várnak ránk, elektromos cigaretta használókra, és milyen lehetőségei maradnak a még a dohányzás rabságában vergődő embertársainknak.