Gyere és hallasd a hangod!

Gyere és hallasd a hangod!

Budapest

2015. május 29., 18 óra
1051 Budapest, Arany János u. 6-8.
Facebook oldal itt

Miskolc

2015. május 29., 17 óra
Miskolc, Városház tér
Facebook oldal itt

Pécs

2015. május 29., 18 óra
Pécs, Széchenyi tér
Facebook oldal itt

Eger

2015. május 29., 18 óra
Eger, Dobó tér
Facebook oldal itt

Készen állsz fellépni az igazságtalan direktíva ellen?

Dohányzol? Netán ismersz dohányost? A dohányzás folytatásán vagy a leszoktató eszközök használatán kívül nem lesz más alternetíva, teljesen mindegy, milyen hatása lesz a füstölésnek! Szívroham, agyvérzés, krónikus tüdőbetegség. Mind tudjuk mivel végződik!

E-cigarettát használó Gőzlér vagy? Amit ma még használhatsz, azt sehol nem fogod tudni megvenni! 2 ml-es korlátozás lép életbe a forgalomba hozható porlasztók piacán, minden jól működő és méltán népszerű termék elérhetetlen lesz! Az e-liquidek választéka is erősen le fog szűkülni. Az eltúlzott szabályozás miatt sok kisebb folyadékgyártó cég nem fogja tudni kifizetni a kötelezővé tett emissziós vizsgálatokat, nem lesznek verseny- vagy életképesek a piacon. A nagyobb gyártók pedig úgy fogják a költségeiket minimalizálni, hogy jelentősen szűkített termékpalettával állnak
elő! Nikotin erősségben is kisebb lesz a választék: 20 mg/ml lehet a maximum ami kapható (a legjobb esetben is), tehát az igazán erős dohányosok nikotinigényét, azokét, akiknek a leginkább szüksége volna rá, nem fogja tudni kielégíteni!

Gyere és hallasd a hangod!

Egyedül a kevéssé hatékony cigarettaformájú készülékek felelnek meg a Dohánydirektíva előírásainak. Szeretnéd, ha ennyire lekorlátoznák a lehetőségeidet?

A Dohánydirektívát az EU parlament már elfogadta. Most a tagállamok kormányain a sor, hogy kidolgozzák a törvényeiket a direktíva mentén. Kérünk, látogass el az alábbi oldalra és egy virtuális aláírással add jelét a nemtetszésednek, ha még nem tetted meg! http://article20legalchallenge.com/

Gyere és hallasd a hangod! Gyere és hallasd a hangod!

 A letölthető szórólaphoz KATTINTS IDE! (PDF, 1.6MB)

A demonstráció céljai:

  1. Tiltakozás az elnagyolt és minden ésszerűséget nélkülöző dohány-direktíva (TPD) elektromos cigarettákra vonatkozó, 20-as cikkelye ellen, továbbá szolidaritásunk kifejezése azon európai e-cigarettás közösségek irányába, akik hazájában a TPD átgondolatlanságának káros következményei már kézzelfoghatóak.
  2. Felhívni az illetékesek figyelmét a TPD nem kellő körültekintéssel történő honosításának veszélyeire. Felkérjük egyúttal a jogalkotás előkészítéséért felelős szerveket, hogy annak folyamatába civil szakértői minőségben vonják be a felhasználók képviselőit is. Az elektromos cigaretta jövőjét Magyarországon eleddig jobbára ellenérdekelt, vagy legjobb esetben is érdektelen csoportok próbálták szabályozni. Egy ilyen horderejű kérdésben, mint a TPD honi jogszabályba történő átültetése ez a gyakorlat nem tartható. Az elfogulatlan és megfelelő szakértelemre alapozott törvényalkotás érdekében elengedhetetlenül szükséges, hogy a közvetlenül érintett csoportok véleménye és felhalmozott ismeretanyaga is szerepet kapjon a majdani törvény végső formájának kialakításában.

Budapesti tervezett program:

  • 18:00-18:10 - gyülekezés
  • 18:10-18:25 - népszerű tévhitek és buta pletykák az e-cigarettával kapcsolatban, valamint ezek ésszerű cáfolatai
  • 18:25-18:40 - a TPD múltja és jövője: light-touch a tervezőasztalon, bulldózer a valóságban
  • 18:40-18:50 - Balog Zoltán miniszter úrnak címzett levelünk felolvasása
  • 18:50-19:00 - beszélgetés, békés elvonulás

Ha a demonstáció után még marad bennetek erő gyertek el e-liquidet kóstolni, eszmét cserélni, gőzlérkedni: After party

Gyere és hallasd a hangod!